Gribin Çabuk Geçmesi İçin Ne Yapmalı Grip Oldum Nasıl Olunur Kaç Gün Sürer
Gribin Çabuk Geçmesi İçin Ne Yapmalı Grip Oldum Nasıl Olunur Kaç Gün Sürer - https://www.sagliklimiyim.com/gribin-cabuk-gecmesi-icin-ne-yapmali-grip-oldum-nasil-olunur-kac-gun-surer/
“Grip, burunda, gırtlakta ve akciğerlerde (üst solunum yollarında) oluşan virüs sonucu meydana gelen bir enfeksiyon türüdür. Yılın herhangi bir döneminde yaşanabilir ancak yaygın olarak kış aylarında görülür. Dünyada yaşanan en yaygın hastalıklardan biridir. “
Grip, virüsler tarafından meydana gelen bir solunum rahatsızlığıdır. Grip virüsleri A, B ve C olmak üzere 3’e ayrılır. A ve B gripleri çok yaygındır. Grip virüsleri genellikle ufak damlalarla hava yoluyla öksüren, hapşıran veya konuşan insanlardan yayılır. Grip hızla yayılır ve oldukça bulaşıcı bir hastalıktır. Virüs bulaştıktan 1-4 gün içinde gribin belirtileri görülmeye başlayacaktır. Grip daha da ilerlerse zatürreye (akciğer iltihaplanması) yol açabilir.
Grip Nasıl Yayılır?
Grip insana çok çabuk geçen bir hayli bulaşıcı bir hastalıktır. Hava yoluyla yayılır. Öksüren, hapşıran hatta konuşan insanlardaki virüsler havaya karışır. Virüslü hava solunduğunda da grip olunur. Aynı zamanda grip olan insanların dokunduğu cisimlerden de bu tür virüsler bulaşıp insanı hasta edebilir. Gribin belirtileri yaşanmaya başladığı anda mümkün olduğunca hemen tedaviye başlanmalıdır çünkü grip; kulak iltihabı, zatürre ve bronşit gibi daha ciddi diğer hastalıklara da sebebiyet verebilir.
Gribin Belirtileri Nelerdir?
İnsanlar grip belirtileri yaşamaya başladığı 5 gün içinde veya bu belirtileri yaşamadan önce virüsü başkalarına bulaştırıp onların da grip olmasına neden olabilir. Gribin belirtileri şunlardır:
- 38,5°C derece ateş ve üstü ateş
- Yorgunluk, bitkinlik
- Burun akıntısı
- Hapşırma
- Öksürme
- Kas ve eklemlerde ciddi ağrılar
- Göz çevresinde ağrı ve göz yorgunluğu
- Halsizlik veya aşırı yorgunluk
- Cildin nemli olması ve gözde kırmızılık ve sulanmalar
- Baş ağrısı
- Gırtlak ağrısı
- Burun tıkanıklığı, burnun acıması
- İştahsızlık
- Titreme ve terleme
- Kuru ve sürekli öksürük
- Sırt kol ve bacaklarda kas ağrıları
- Sindirim ile ilgili hastalıklar: ishal, bulantı, mide ağrıları ve kusma
Gripten Kurtulmak İçin Doğal Çareler Nelerdir?
Bal
Bal bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve gribi iyileştirmesiyle bilinir. Aynı zamanda anti bakteriyel ve mikrop öldürücü özelliğiyle de bal hastalıklardan iyileşme süresini kısaltır.
- 1 yemek kaşığı balı bir bardak suya katıp günde birkaç sefer tüketin.
- 1 yemek kaşığı balı bir bardak sıcak suya katın isterseniz birkaç damla limon da ekleyebilirsiniz. Bu rahatlatıcı karışım, balgam atılmasına, boğazdaki tahrişi ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olacaktır. Bunu günde 2-3 kez tüketin.
- Eşit miktarda bal ile soğan suyunu karıştırın. Gribiniz geçene kadar bundan günde 3 kez bir kaşık için.
Tavuk Çorbası
Tavuk çorbasının grip için şifa olan denenmiş ve test edilmiş harika bir çorbadır. Birçok çalışma göstermiştir ki, tavuk çorbası virüs sebepli hastalıklarda oluşan iltihabı tedavi etmektedir. Sıcak bir kâse tavuk suyu aynı zamanda balgamı sökecek ve vücudun sıvı ihtiyacını karşılayacaktır. Grip belirtileri yaşamaya başladıktan sonra ilk 3 veya 5 gün ev yapımı tavuk suyu çorbasını günde 2 kez tüketin. Etkisini arttırmak için, çorbayı hazırlarken içine doğranmış veya ezilmiş sarımsak veya kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
Zencefil
Zencefilin grip dahil birçok rahatsızlığın doğal çaresi olduğu yaygın olarak bilinmektedir. İçerdiği güçlü iltihap sökücü özelliklerle gribe iyi gelir. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirerek gribe yol açan virüslere karşı savaşır.
Yarım tatlı kaşığı toz zencefili bir bardak su içine katıp birkaç dakika demleyip zencefil çayı yapabilirsiniz. Biraz bal da ekleyerek günde 3 veya 4 kez tüketebilirsiniz.
Sarımsak
Sarımsak doğal virüs önleyici, mantar karşıtı, antiseptik ve anti bakteriyel özellikleriyle grip için harika bir besindir. Aynı zamanda içerdiği bağışıklık güçlendirici bileşiklerle de gribin birçok belirtisini iyileştirmektedir.
- 2-3 diş sarımsağı ezin ve bir bardak sıcak suya katın. 10 dakika demledikten sonra süzün ve çay gibi için. Günde 3-4 kez tüketebilirsiniz.
- Bunun yanında 1 diş sarımsağı küçük küçük kesip günde 2 kez su ile yutabilir veyahut bir tatlı kaşığı sarımsak suyunu günde birkaç kez direkt olarak yutabilirsiniz.
Limon
Limon içerdiği anti bakteriyel, virüs karşıtı, mantar önleyici ve iltihap sökücü özelliklerle vücuttaki grip virüsünü zayıflatıp gribin yol açtığı rahatsızlıkları azaltır. Bir limonu sıkın ve bir bardak suyla karıştırıp için. Gribiniz azalana kadar bunu günde 3 veya 4 kez tekrarlayın.
Bir limonun suyunu ve bir yemek kaşığı balı bir bardak suya katıp kaynatın. 3-5 dakika demleyin. Birkaç gün boyunca bu sıcak limonatayı günde iki kez tüketin.
Nane
Nane gribi iyileştirmek için yaygın olarak kullanılan bir diğer bitkidir. İçerdiği besleyicilerle vücudun virüslere karşı savaşmasında yardımcıdır. İçerdiği mentol sayesinde balgamı sökerek öksürükle atılmasını sağlar ve tıkanıklığı gidererek boğazları yumuşatıp öksürüğü dindirir.
- Bir yemek kaşığı doğranmış nane yapraklarını bir bardak suda 10 dakika kadar demleyin. Sonrasında yaprakları süzün, içine biraz bal ekleyerek tat verebilirsiniz. Bu çayı sıcakken tüketmelisiniz. Hızlı iyileşmek için günde 3 4 bardak içebilirsiniz.
- Bunun yanında, salatanıza veya çorbanıza taze nane yapraklarını ekleyebilirsiniz.
Portakal Suyu
Grip süresince yeterli oranda su içmemek vücudun susuz kalmasına sebebiyet verecektir bu yüzden çok sıvı tüketmelisiniz. Günde 8 ila 10 bardak su tüketip vücudunuza su sağlayıp balgamı inceltip atılmasını sağlayabilirsiniz. İyi bir sonuç almak için günde birkaç kez portakal suyu tüketebilirsiniz.
Portakal suyu; C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücutta enfeksiyonlara karşı savaşıp virüsleri vücuttan uzak tutan beyaz kan hücrelerinin artmasına yardımcı olur. Paketlenmiş versiyonlarından çok taze portakalı tüketmelisiniz.
Gripten Nasıl Korunur?
Grip aşısı yaptırabilirsiniz. Grip olmaktan korunmanın en etkili yollarından biri budur. Her yıl virüslere karşı bağışıklık kazanmalısınız çünkü gribin her yıl virüsü değişir. Yeni aşılar her yıl o yılkı virüse göre yapılır. Bu aşı için en uygun zaman ekim veya kasım aylarıdır. Ama grip sezonu süresince herhangi bir zaman bunu yaptırabilirsiniz.- Ellerinizi sabun ve suyla yıkayın veya alkol bulunan el dezenfektanlarıyla yıkayın.
- Öksürdüğünüzde veya hapşırdığınızda ağzınızı ve burnunuzu kolunuzla veya peçeteyle kapayın.
- Grip olduğunuz zaman evde kalıp istirahat edin.
Gribe, Soğuk Algınlığına, Nezleye Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Yolları Tıklayınız
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir? Bitkisel Tedavi Tıklayınız
#AnneÇocuk, #Bal, #Diyet, #KadınSitesi, #KadınaÖzelKonular, #MaviKadın, #SaçBakımı, #Sağlık
https://is.gd/qROoVz
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: