Pankreas Kanseri Yaşam Süresi
Pankreas Kanseri Yaşam Süresi - https://www.sagliklimiyim.com/pankreas-kanseri-yasam-suresi/
Pankreas, sindirim enzimlerini ve insülini salgılayan, 70 ila 90 gr aralığında bir ağırlığa sahip olan, 13 ila 15 cm aralığında uzunluğa sahip olan önemli bir iç organımızdır. Salgıladığı insülin hormonu vücutta kan şekeri seviyesini dengede tutmaktadır. Kan şekeri seviyesinin dengede durmasını sağlayan bu organımız dolaylı olarak kişinin vücut direncinin de sağlanmasını sağlamaktadır.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
document.write(‘‘);
(adsbygoogle=window.adsbygoogle
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)).push();
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)).push();
if(td_screen_width < 768)
Pankreas kanseri bu organımızın düzgün çalışmaması ve doku hücrelerinde tümör oluşması sonucunda meydana gelmektedir. Pankreas kanseri yaşam süresi kişiden kişiye, tanının erken konulmasına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.
Pankreasın Çalışmaması Hangi Hastalığa Sebep Olur?
Pankreasın çalışmaması, insülin salgısının üretilmemesine yol açmakta dolayısı ile diyabet hastalığı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca sindirim enzimleri de tam olarak salgılanmadığı için sindirim sistemi problemleri ile karşı karşıya kalınmaktadır. Ayrıca pankreasın çalışmaması neticesinde, sigara kullanımına bağlı olarak, obeziteye bağlı olarak, kimyasal maddelerin vücuda girmesine bağlı olarak da pankreas doku hücreleri hasar görmekte ve oluşan tümörler neticesinde kanser hastalığı ortaya çıkmaktadır. Pankreas kanseri yaşam süresi net olarak bilinmemekle birlikte kanser hastalarının bu durumu öğrenmeleri uzun sürebileceği için tedavi süreci açısından geç kalınabildiği belirtilmektedir.
Pankreas Kanseri Tedavisi
Pankreas kanseri belirtilerini birkaç madde ile açıklamada yarar görmekteyiz.
- Yatış pozisyonunda yaşanan karın ağrısı,
- Gaz sancılarının artması,
- Kusma ve bilinmeyen hızlı kilo kaybı,
- Halsizlik,
- İdrar renginin koyulaşması ve idrardan kan gelmesi,
- Karaciğer büyümesi,
- Sebepsiz kaşıntılar görülmesi,
- Varislerde artış gözlenmesi.
Tüm bu belirtiler ya da bir kaçını bir arada görmeniz halinde vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Pankreas kanseri yaşam süresinin uzatılması için erken tanı büyük önem arz etmektedir. Yapılan tetkikler neticesinde kanser tanısı konulması halinde bu sefer de hangi evrede olunduğunun önemi ortaya çıkmaktadır. Kanser tanısı eğer erken bir evrede konulmuş ise, şansınız büyüktür. Ancak geç kalınmış bir vaka ise burada yapılacak çok bir şey kalmamış demektir.
Pankreas kanseri tedavisi için uygulanan yöntemler, kemoterapi, radyoterapi ve ameliyat olarak karşımıza çıkmaktadır. Kanser tedavisinde genel olarak kemoterapi ve radyoterapi aynı anda uygulanmaktadır. Bunun sebebi ise kanserli hücrelerin küçülmesini hatta yok olmasını sağlamaktır. Ameliyatla ise, tümörün oluştuğu bölgenin temizlenip, diğer organlara yayılmasını önleme amacı bulunmaktadır.
Tüm kanser türlerinde olduğu gibi pankreas kanserlerinde de erken tanı oldukça önemli bir husustur. Ancak hastalar genel olarak belirtileri hafife almakta ve çok önemli bir hastalığa hatta kansere yol açabileceğini düşünmemektedirler. Bu sebeple hastalığın tanısının konulması ve tedavi sürecinin başlaması gecikmektedir. Geç tanı konulması hastanın hayati risk taşıma olasılığını da arttırmaktadır.
Pankreas Kanseri Hastalarının Yaşam Süreleri
Pankreas kanseri tanısının konulması ile olumlu sonuç alınıp alınmayacağına bakılmaksızın bir tedavi sürecine başlanmaktadır. Hastanın genel durumu, ameliyatı kaldırıp kaldıramayacağı gibi durumlar da tedavi aşamalarını belirlemektedir. Pankreas kanserinde beş evre görülmektedir. Görülen ilk evre ki burada tanı konulmuş olsa dahi oldukça şanslı bir dönemdedir. 1. Evre ise kanserli hücre bir miktar büyür ancak sadece pankrasta büyüme gösterir. 2. Evrede ise, hastalık pankreasın dışına çıkmış lenf bezlerine doğru ilerlemeye başlamıştır. 3. Evrede, kanser hızlı bir yayılma göstererek sinirlere kadar ulaşmayı başarmaktadır. 4. Evre en tehlikeli evre olup, kanserli hücre tamamen büyüyerek karaciğere kadar yayılmıştır. Bu evrelerin zamanında teşhis edilmesi bir an önce hangi tedavi yönteminin uygulanabileceği hususunda fikir sahibi olmak amacı ile önem taşımaktadır.
Pankreas kanseri yaşam süresi de hastalarda bu evrelere bağlı olarak farklılık göstermektedir. Kişinin vücudunun hastalığa karşı gösterdiği olumlu direnç, tedaviye verdiği olumlu cevap da hastaların tedavi sürecinde önemli bir yere sahiptir.
Pankreas kanseri ameliyatları tam teşekküllü hastanelerde uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir. Ameliyat sonrasında hastada oluşabilecek olası bir probleme acil müdahale gerekebileceği için hastanenin tam teşekküllü olması önemli bir husustur. Kanser tanısı geç konmuş ve hastalık tüm organlara yayılmış ise pankreas kanseri yaşam süresi 3 ile 6 ay aralığında değişmektedir. Ancak hastalığın tanısı erken konmuş ve kanser vücuda henüz yayılmamış ise yaşam süresi bir miktar daha uzayarak 6 ay ile 10 ay aralığına yükselmektedir.
var td_screen_width=window.innerWidth;
if(td_screen_width >=1140)
if(td_screen_width >=1019&&td_screen_width < 1140)
if(td_screen_width >=768&&td_screen_width < 1019)
if(td_screen_width < 768)
#PankreasKanseriHastalarınınYaşamSüreleri, #PankreasKanseriTedavisi, #PankreasınÇalışmamasıHangiHastalığaSebepOlur
https://is.gd/tQ4BvA
Sagliklimiyim.Com
0 yorum: