Diş Hassasiyeti Nedenleri ve Tedavisi

Temmuz 19, 2018 0 Comments

Diş Hassasiyeti Nedenleri ve Tedavisi - https://www.sagliklimiyim.com/dis-hassasiyeti-nedenleri-ve-tedavisi/


Ağzınızı suyla çalkalarken, dondurma yerken veya soğuk havada ağızdan derin bir nefes aldığınızda dişleriniz uyarılıyorsa diş hassasiyetiniz var demektir. Kolay önlemler sayesinde bu dertten kurtulabilirsiniz.








Diş Hassasiyeti Neden Olur?



1 Sert Fırçalamak


Diş fırçalarken çok bastırmak veya kılları sertleşmiş diş fırçası kullanmak diş hassasiyetine yol açabilir.






2 Asit


Domates, limon, kivi, greyfurt, turşu veya kola vb. asitli yiyecek ve içecekler tüketmek dişlerdeki sinir uçlarını tahriş ederek diş hassasiyetine yol açabilir.


3 Diş Gıcırdatmak


Diş gıcırdatmak diş minesini inceltir. Bu durumda dişlerdeki sinir uçları daha fazla açığa çıkarak diş hassasiyetine neden olabilir.


4 Bazı Kimyasallar


Beyazlatıcı kimyasal içeren diş macunları ve alkol içeren ağız gargaralarının uzun süreyle kullanımı diş hassasiyetine neden olabilmektedir.


5 Dişeti Hastalıkları


Dişeti çekilmesi veya jinjivit gibi dişeti sorunları dişlerdeki sinir uçlarının ortaya çıkmasına veya hasar görmesine neden olarak diş hassasiyetine zemin hazırlayabilir.


6 Diş Plakları Ve Çürükler


Diş üzerinde biriken aşırı plak diş minesini incelterek diş hassasiyetini artırabilir. Diş plakları çürüklere de neden olabilir. Bu durumda kişi daha şiddetli rahatsızlık çekecektir.


7 Tedavi Sonrası


Kanal tedavisi, dolgu vb. diş tedavileri genellikle diş hassasiyetine yol açar. Geçici bir durumdur.






8 Dolgu Sorunları


Diş dolguları zaman geçtikçe zayıflayabilir, kırılabilir veya kenarlarından açılabilir. Bakteriler bu boşluklarda üreyerek diş minesini inceltip diş hassasiyetine neden olabilirler.



Diş Hassasiyeti Tedavisi



1 Özel Diş Macunu


Potasyum nitrat içeren diş macunları diş minesindeki ufak boşlukları doldurarak diş hassasiyetini azaltır.


2 Fırçalama Tekniği


Dişinizi fırçalarken sert davranmayın. Ayrıca yumuşak bir diş fırçası kullanmalısınız.


3 Seçici Olun


Kırmızı şarabı, asitli içecekleri ve turşu – portakal gibi gıdaları sınırlandırın. Ayrıca bu gıdaları tükettikten en az yirmi dakika sonra dişlerinizi fırçalayın. Daha önce fırçalamak diş minesine hasar verecektir.


4 Diş Uygulamaları


Bir diş hekiminin uygulayacağı florit sıva veya plastik resin gibi tedaviler diş minesinin önünde bir bariyer oluşturarak diş hassasiyetini yok edecektir.


5 Ağız Koruyucu


Gerginken veya gece uyurken dişlerinizi gıcırdatıyorsanız ağız koruyucu ürünler kullanabilirsiniz. Bu sayede diş mineniz hasar görmeyecek ve diş hassasiyetiniz azalacaktır.


6 Tedavi Olun






Diş çürüğü, dolgu düşmesi, dişeti çekilmesi gibi sorunlar zaman kaybetmeden bir diş hekimi tarafından tedavi edilmelidir.





#DişHassasiyetiNedenOlur, #DişHassasiyetiNedenleriVeTedavisi, #DişHassasiyetiTedavisi
https://is.gd/Zbo2uO
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: