Hamilelikte Göz Seğirmesi

Temmuz 28, 2018 0 Comments

Hamilelikte Göz Seğirmesi - https://www.sagliklimiyim.com/hamilelikte-goz-segirmesi/


Hamilelik ve göz seğirmesi arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Ama hamileliğin neden olduğu bazı durumlar göz seğirmesine zemin hazırlayabilir.


Hamilelikte göz seğirmesi genellikle kısa süre devam eder. Ama bazı durumlarda seğirme günler hatta haftalar boyunca sürebilir.








Hamilelikte Göz Seğirmesi Neden Olur?



Hamilelikte göz seğirmesi genellikle hamilelik stresi, uyku eksikliği ve gebelik boyunca oluşan yorgunluk nedeniyle ortaya çıkar. Magnezyum, potasyum, kalsiyum ve D vitamini gibi bazı vitamin ve mineral eksiklikleri de göz seğirmesine yol açabilir.






Göz kuruluğu hamilelik sırasında ortaya çıkabilir. Özellikle fazla bilgisayar kullanımı sonrası kuruma daha da artarak göz seğirmesine neden olabilir. Uzun süreler bilgisayar kullanan hamile kadınların yapay gözyaşı kullanması tavsiye edilir.


Susuz kalmamaya da hem kendi hem bebeğinizin sağlığı için özen gösterin. Vücut susuz kaldığında da göz seğirmesi oluşabilir. Çünkü göz kasları normal işlevlerine devam etmek için sudaki elektrolitlere ihtiyaç duyar.






Kahve, kola gibi içecekler göz seğirmesini artırabileceğinden, bunların kafeinsiz versiyonlarını deneyebilirsiniz.


Gebelikte göz seğirmesi nedeni olabilecek birkaç ilaç vardır. Eğer göz seğirmesi sizi çok rahatsız ediyorsa, doktorunuza danışarak aldığınız ilaçların böyle bir etkisi olup, olmayacağını sorun.


Hamilelik sırasında alerjiler daha da kötüleşerek, göz seğirmesine neden olabilir.






Son olarak, gözlük ve lens numaralarınız hamilelik sırasında büyük ölçüde değişebilir, özellikle eğer diyabetiniz varsa. Bu durumda göz yorgunluğu ortaya çıkabilir. Objelere odaklanamaya ek olarak göz seğirmesi bu durumda oluşabilir. Bu yüzden eğer numaralı gözlük veya lens kullanıyorsanız, göz doktoruna danışmakta fayda var.





#HamilelikteGözSeğirmesi, #HamilelikteGözSeğirmesiNedenOlur
https://is.gd/lYDZU1
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: