Hamilelikte Karın Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Temmuz 28, 2018 0 Comments

Hamilelikte Karın Kaşıntısı Neden Olur, Nasıl Geçer? - https://www.sagliklimiyim.com/hamilelikte-karin-kasintisi-neden-olur-nasil-gecer/


Karnınız büyüse de, cildiniz büyümüyor. Her ne kadar cilt esnekliğe sahip olsa da, rahatça esnemesinin de bir limiti var. İşte cilt normalin üstünde esnediğinde, hamilelikte karın kaşıntısı ile karşılaşmanız muhtemel.


Özellikle hamileliğin 23. haftasından sonra karında ve göğüs bölgesinde kaşıntı hissi doğabilir.








Hamilelikte Karın Kaşıntısı Neden Olur?



Cildin Genişlemesi

Karın fazla genişlediğinde karnı saran cilt hem gerilir, hem de daha fazla nem kaybetmeye başlar. Bu durumda ciltte bir rahatsızlık hissetmeye başlar ve kaşıma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bazı anne adaylarında acı da oluşabilir. Cildin genişlemesi hamilelikte karın kaşıntısının en yaygın sebebidir.






Hormonal Değişiklikler

Östrojen hormonundaki artış da karında, ellerde ve ayaklarda kaşıntıya neden olabilir. Genelde bebek doğduktan sonra geçer.


Egzama

Egzama genellikle hamilelik sırasında kötüleşir. Karındaki kaşıntı egzama ile ilgili olabilir.


Gebelik İntrahepatik Kolestazı

Yoğun kaşınma hissi bir karaciğer problemi olan gebelik intrahepatik kolestazı ile ilgili olabilir. Safra suyu karaciğer normal olarak akmadığında, safra suyundaki tuz toplanarak ciltte kaşıntı ortaya çıkarır. Kaşıntı genellikle avuç içinde ve ayaklarda önce ortaya çıksa da, vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir.







Hamilelikte Karın Kaşıntısı Nasıl Geçer?



Eğer yoğun karın kaşıntısı varsa, hemen doktorunuza görünün. Ayrıca bu sorunu azaltmak ya da tamamen kurtulmak için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:


Nemlendirin

Gebelikte kaşıntı en çok cildin nemsiz kalmasıyla ortaya çıkar. Bu yüzden nemlendirici krem veya vazelin ile karnınızı nemlendirin.


Yulaf Ezmesi Banyosu

Yulaf ezmesi banyosu vücudu nemlendirmek için mükemmel bir yol. Marketten aldığınız yulaf ezmesini iyice ufalanana kadar mikserde çekin. Bir su bardağı kadar çekilmiş yulaf ezmesini 2 bardak ılık su ile iyice karıştırın. Daha sonra da bu karışımı doldurduğunuz küvete boşaltın. Yulaf ezmesi banyosu hem cildinizi nemlendirecek, hem de cildin ph değerini dengeleyecektir.


Parfümlü Nemlendiricilerden Kaçının

Parfümlü olanlar kaşıntıyı daha da artırabilir.


Bol Su İçin

Bu hamileliğin altın kuralı. Hem sizin için hem de bebeğiniz için vücudun susuz kalmamasına dikkat edin.


Kaşımayın

Her ne kadar isteseniz de, kaşımak kaşıntıyı daha da artırır.






Çok Sıcak Duş Almayın

Sıcak su ciltteki yağları temizleyerek nemsiz kalmasına ve kaşınmasına neden olabilir.





#HamilelikteKarınKaşıntısıNasılGeçer, #HamilelikteKarınKaşıntısıNedenOlur, #NasılGeçer
https://is.gd/Z3VjHF
Sagliklimiyim.Com

Sagliklimiyim.Com Ne Kadar Saglikliyim

0 yorum: